Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Fyris P01

Följ

P01

Följ oss för uppdateringar
Följ
IK Fyris
Fotboll
P01
Cuper

Match

Roslagscupen

0 - 0
Gimo
16 juni 2012
00:00

IK Fyris Gul

Referat

Referat: Roslagscupen - IK Fyris Gul

Roslagscupen började med sommarcupsväder men slog efter några matcher om till riktigt grinigt och vått väder. Killarnas kämpainställning gick dock åt andra hållet.

I lördagens gruppspel var det två tuffa matcher och en ganska jämn sådan. Inför fjärde matchen hade vi i diskussion om vilken typ av kämpainsats som krävs för att spela jämnt med lag på den höga nivå som var med i cupen, och att man skulle anstränga sig för sin egen och publikens skull. Vi hade riktigt svårt motstånd i denna match, men alla gjorde verkligen en kämpainsats och vårt spel lyfte flera nivåer. Killarna fick visa upp sin bästa sida i den sista matchen och kunde stolta och nöjda gå av planen.

Under söndagen var det fortsatt regnigt, men det var glada miner trots allt. Nu var det sextondelsmatch i B-slutspelet och Fyris var rejält sugna på en vinst. Vi pratade om att försöka plocka fram gårdagens inställning till denna vinna-eller-försvinna match – och det gjorde killarna. Vi försökte spela bra passningsfotboll, fick snabbt grepp om matchen och landade en säker seger. Åttondelsmatchen blev nästan en upprepning av tidigare matchen, även om spelet blev lite mer böljande i denna gång. I sista matchen var killarna trötta, stela och frusna (kanske efter att ha tittat på en uppvisning av Tomas Lundberg/Lundqvist(?), världsmästaren i bolljonglering, i regnet) och det såg inte glatt ut på bänken vid matchsamlingen (mot det lag som senare visade sig sluta tvåa i gruppspelet). De kämpade på i matchen, men blev tröttare och tröttare och var stundtals kraftigt tillbakapressade. Trots detta fortsatte de att försöka stöta framåt och 10 minuter före slutet fick de in ett reduceringsmål. Matchen slutade 1-3, men killarna fick full poäng för sin kämpainsats.

Kontentan av cupen, som vi tror killarna insåg, är att för att matcha bra lag krävs det att man tar i, kämpar och tar sitt ansvar i alla lägen. Förlorar man bollen, så jobbar man tillbaka den. Följer man den enkla devisen kommer man långt. Det märktes här att spelarna behöver bli starkare och förbättra konditionen för att orka spela det vägvinnande spel de har kunskapen att spela.

Spelare och föräldrar som var med i Roslagscupen – tack för ert engagemang!